Optimizare WEB

Ce este OPTIMIZAREA WEB (SEO) ?

Optimizarea web (Search Engine Optimization sau simplu SEO) este procesul prin care un site web este „aranjat” pentru a fi indexat cât mai bine de motoarele de căutare. Scopul oricărei optimizări web este cel puţin de a aduce site-ul pe prima pagină a Google .

De ce este necesar ca siteul meu să fie optimizat ?

Site-ul dumneavoastră trebuie să fie optimizat deoarece motoarele de căutare (Google, Yahoo, Msn) aduc trafic, traficul reprezintă persoane interesate de produsul dumneavoastră iar persoanele interesate de produsul dumneavoastră înseamnă profit.

Promovarea unui site web sau produs pe Internet se realizează prin: Reclamă plătită pe diferite site-uri specializate Optimizarea site-ului. Marele avantaj al celei de-a doua metodă de promovare online – SEO, este acela că trebuie efectuat o singură dată. De fapt, a fi pe prima pagina în căutările de pe Google este cea mai bună metodă de promovare.

Un exemplu concret: Dumneavoastră aveţi o firmă producătoare de materiale de construcţii. Studiind statisticile primul rezultat de pe Google pentru „materiale de construcţii” se observă că acest site are în medie 200 vizitatori zilnici pe când primul rezultat de pe a doua pagină a căutării numai 20-30 vizitatori zilnici.

Ce implică procesul de optimizare pentru motoarele de căutare

Bineînţeles că şi în cazul optimizării web sunt anumite tehnici de optimizare şi promovare care nu pot fi dezbătute pe larg. În mare procesul de optimizare site web cuprinde: Optimizarea cuvintelor cheie şi a conţinutului pentru fiecare pagină în parte din site. Înscrierea în directoare de calitate pentru creşterea page rank-ului (PR) Optimizarea link-urilor interne Crearea unui sitemap Respectarea standardelor W3C.

Cât durează ca site-ul meu să fie într-adevăr promovat online ?

Spre deosebire de crearea unei pagini web, procesul de optimizare şi promovare a unui site este de lungă durată. El poate dura până la 1 an (implică un contract de lungă durată) iar primele creşteri de trafic pentru site-ul dumneavoastră se pot observa după 2 luni urmând o imbunătăţire constantă a acestuia.